maanantai 8. helmikuuta 2010

Mohairia ja huovutustaJoulukuussa valmistui tällainen pieni välipalatyö valkoisesta kimaltelevasta Novitan mohairlangasta. Tuli vähän kiire, ja mielikuvituksen puute vaivasi, kolmessa päivässä piti ylioppilaalle saada lahja valmiiksi. Novitan nettisivuilta bongasin tällaiset kohtalaisen helpot ohjeet. Pipon reunassa olisi voinut olla oikeasti pienemmät puikot, hieman jäi löysälle, kun nro6 puikoilla tikutin koko pipon. Ja tuo huivikin tuli virkattua kahteen kertaan, ensimmäisen tein puikolla kokoa 3, huivin kooksi tuli baby born. Aikuisen kokoiseen huiviin käytin ohjeen mukaista koukkua kokoa 5, ja tuli ihan hyvän kokoinen.

Tammikuussa jatkoin uudestaan Novitan mohairlangalla ja ihka ensimmäinen salomonin solmu huivi! Jännitin kauheasti mohairlangasta tekemistä, mutta nämä solmut oli kyllä niin helppo oppia ja kiva tehdä, että huiveja valmistui lopulta kaksi. Kuvaa en ehtinyt toisesta huivista ottaa, mutta näitä tulee varmaan tehtyä lisää. Niin mukavaa, ja nopeasti valmistuvaa. Vajaa kaksi kerää meni lankaa, tässä määrässä siis hapsutkin mukana. Lahjaksi meni tämäkin, ylioppilaalle. Tosin vasta tammikuussa ehdin tämän valmistaa. Ohjeita salomoninsolmuihin katsoin Novitan lehdestä nro syksy/2007.

Ja niin niitä huovutustöitä...kuvat puhukoon puolestaan...näitä on aina ihana tehdä, ja joka kerta se jännittää millaisena nämä koneesta putkahtaa. Lapaset kokoa mies, ja vauvan tossujen ohje on Novita syksy/2007 lukijoiden ohjeissa. Lankana on Novitan huopanen mix sinisen sävyssä, ja tossujen varret ihan vaan nallelankaa.

Tässä lapaset ennen koneeseen menoa, parisuhteen käsi vertailukohteena. Tuumasi vain, että meniköhän vaimolla tuumat ja sentit sekaisin... :)


Tällaiset niistä sitten tuli, juuri sopivat. Tossut meni ystävän vauvalle, toivottavasti lämmittävät.


Nykertäjä

Ei kommentteja: