sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pipo 100% tekokuidusta

Piti tulla pipo ihan itselle. Kerrankin. Sellainen ajaton, aina toimiva kauniin valkoinen palmikkopipo. Ei tullut itselle. Taaskaan. Ohje on Novitan numerosta talvi 2007, naisen palmikkoasusteet Novitan Isoveli langalle. Ihana ihana! Ei kun puikoille, ja testiin pääsi vieläpä ihan uusi lankatuttavuus Novitan Katri. 100% akryylia/ 100g/ 160m/ kerä. Ihan vain hinnan takia. Ja kun sattui olemaan vieläpä valkoista tarjolla niin ei muuta kuin kokeiluun. Ohjeessa suositeltiin nro 5 puikkoja ja langan suosituspuikko oli nro 6, joten sehän on siis mulle nro 4. Just.

No ei ollut ihan niinkään. Kaikki meni tosi hienosti resorin kohdalla. Ensimmäinen palmikon kierto oli jo hieman epäilyttävän tiukka. Pitäähän tässä nyt kokeilla josko se on vain puikkojen takia noin tiukka. Ei ollut. Kyllä se ihan oikeesti on aika tiukka. Tiukka minun päähän, mutta kun nyt kerran on jo 20cm pipoa valmis, niin en kyllä pura. Kyllä se venyy...

Pipoa tuli kaikki 28cm. Tiivistäkin tiiviimpi. Menee kyllä minun isoon päähän, mutta lapsella näyttää paremmalta, sellaiselta kuin sen kuuluu näyttääkin. Mitä tästä opin. No sen, että josko sitten seuraavalla kerralla oikeasti vaihdan viimeistään siihen palmikko-osuuteen sen isomman puikon. Jos muistan. Jos en muista, niin varmana lapselle menee sekin pipo. Kaiken kaikkiaan lankaa meni runsas kerällinen, viimeiset neljä kierrosta ja tupsu uudesta kerästä. Eli varmaan jos olisin tehnyt sellaisen tyköistuvan pipon niin siihen olisi riittänyt yksikin kerä. Summa summarum, lapsi oli onnellinen. Se on tärkeintä.

Ei kommentteja: