maanantai 8. lokakuuta 2012

Kynttiläsoppaa

Sytykeruusuja taas piiitkästä aikaa. Yleisön pyynnöstä. Johan edellisestä erästä taitaa ollakin kaksi vuotta aikaa, kun jouluksi tein muistamisia. Kuvassa näkyvä kattila on ihan varta vasten kirpparilta tätä varten hankittu, 0,20€ maksoi. Alunperin ajattelin sulattaa kattilassa suoraan levyllä, mutta totesin turvallisemmaksi tuon vesihaudesulattamisen. Kun jostain luin, että saattaahan se vaikka steariinikin kiehahtaa ja poksahtaa. Kansi on kyllä koko ajan vieressä. 


Kattilassa kiehui siis viime talven jämät. Melkein jo meinasin heittää kesken koko homman, lasten synttärikynttilöiden puolikas hahmo kurkisteli kuumasta kattilasta kuin jouluinen lumiukko konsanaan. Kurpitsaparka...Mutta sinne meni, kattilallinen kynttilänjämiä. 


Ja tuo setti riitti vain ekaan kierrokseen. Ekalla kerralla munakennot imee itseensä uskomattoman paljon tuota sulaa kynttilää. Toiselle kierrokselle ei tarvi ihan niin paljon. Kaappien kaivelemiseksihan se meni, onneksi löytyi katkenneita pitkiä kynttilöitä. 


En ymmärrä miksi minulla ei tule sellaisia värikkäitä näistä, kuten muissa blogeissa on näitä nähnyt. Toisilla on kaiken värisiä, ihania ruusujen värejä. Mulla ne vaan ensin tummuu ja sitten siihen tulee sellainen vaalea steariinikerros. Kuvista huomaa kyllä, että erivärisistä rasioista tulee erivärisiä ruusukkeita. Minun silmiin tuo vaaleampi on kauniimpi. Ei sillä, sama kait se minkä värisellä sen nuotion sytyttää, kun kerran omaan käyttöön menee. Ehkä pari parempaa yksilöä pääsee jonnekin lahjoituksena, saa nähdä. 


Nyt on vaan kynttilät loppu, ja ne jämätkin. Munakennoja jäi vielä paljonkin, mutta ei mopolla mahdottomia. Taidankin lahjoittaa ne tummemmat yksilöt hiirien omistajille, ja alkaa keräilemään tuota vaaleampaa. Onneksi on juhlia tulossa ja muutenkin tuota kananmunaa menee, että pitää olla kaupassakin tarkkana kun niitä ostelee! 

Ei kommentteja: