lauantai 4. syyskuuta 2010

Ihanuuksia!

On tullut tehtyä taas lankaostoksia, ja ensimmäisiä kertoja taitaa olla, että olen ostanut jotain muutakin kuin Novitaa. Ja niin niin Ihania värejä, tuntuvat pehmeiltä, ja tulee tunne, että on kerrankin saanut jotain luksusta elämään. En ole vielä raaskinut aloittaa langoista mitään, olen vain yksikseni hipelöinyt niitä ja haaveillut minun taidoille liian vaikeista pitsitöistä...

Punainen lankavyyhti on Virosta ostettua villaa, 193g, vasemmalla näkyvä Katia Taiga, 100g, on paikallisesta Ottobrestä tehty löytö. Todennäköisimmin näistä tulee sukkaa ja pipoa ja lapasta. Toisaalta punaisesta villasta tehty huivi olisi aivan ihana talvella, lämmittäisi mieltäkin samalla.
Keltainen vyyhti on Ilun kaupasta tilattua 100% silkkiä. Väri on niin raikas! Oikeestaan sen takia tilasinkin langan, kesällä kun tilaa, niin kirkkaatkin värit pääsevät listalle. Tavoitemekkoni (se, mihin joskus toivon mahtuvani) on myöskin keltainen, joten huiviahan tuosta suunnittelen sille pariksi. Keriminen rullalle on tosin jäänyt, n. 3000m kuulosti parisuhteen korvaan pelkältä jännetupin tulehdukselta. Eikhän se tässä joku ilta pääse kuitenkin toimimaan telineenä, kunhan töissänsä vähän hiljenis.

Sinertävät vyyhdit on myöskin Ilun kaupasta, ihanaisen pehmeää 100% kashmirlankaa. Ja pihistin väärässä paikassa, enkä tilannut kuin yhdet vyyhdit kumpaakin väriä. Nyt sitten pähkään, että mitäs 365m saisin aikaiseksi. Baktus-huivia olen katsellut, sitä varten pitäisi kuitenkin hankkia tarkka vaaka. Ehkä se vielä tässä jonain päivänä hyppää ostoskoriin. Tummemman vyyhdin värin nimi on Kaduilla tuulee, vaaleamman vyyhdin nimeä en nyt muista, vyöte oli koiralle mieleen. Onneksi lanka ei!

Puikko-ostoksilla olen myös käynyt. Tai tarkemmin sanottuna hyvä ystäväni kävi Pohjanmaalla, ja toimitti minulle Prym:in bambuisia sukkapuikkoja koot 3 ja 4. Samalla tilasin hänen mukanaan kolme vyyhtiä heijastinlankaa, sitä ohuinta. Ja kovasti ajatus raksuttaa, että jos koiralle tekee villa-asua, niin siihen voisi sitä heijastinta laittaa...tai sitten pipoon tai takkiin tekisi koristeita, johon ujuttaisi heijastinlankaa. Kuka tietää, mutta ainahan on hyvä olla varalla vähän kaikkea. Koskaan ei tiedä milloin tarvitsee.

~Nykertäjä~

Ei kommentteja: