lauantai 3. maaliskuuta 2012

Uutta inspiraatiota odotellessa

Neiti tarvitsi luistimille ja kypärälle uuden isomman kassin. Monet käyttävät muovipusseja, mutta minusta ne on inhottavia repeytyessään. Niimpä kaivelin ompelutarvikekaappia josko jotain kangasta löytyis. No, löytyihan sieltä. Kangas on reilu kymmenen vuotta vanhaa =O Olen ostanut sen pojan suojahousuja varten. Housut on kyllä joskus aikoinaan tehty ja loppukangas säästetty mielellä: josko sitä joskus tarvis. No nyt tarvittiin =) 

Ensimmäisessä kuvassa kassi on vielä avonainen. Neiti tuumas et haluaa sittenkin  vetoketjullisen kassin kun kaikilla muillakin on. (Siis yhdellä kaverilla on =)) En alkanut ketjua ompelemaan vaan...
...kassi sai yläreunaan nyörikiristeisen jatkeen. Josta tuli kyllä hieman liian iso/pitkä/korkea. Koristeeksi piti laittaa neitin pyynnöstä oman nimen etukirjain. En ole aiemmin kiinnittänyt/ommellut kuvioita. Laiskuus iski heti alussa, siksakkia harvemmalle ja lopputulos on sen näköinenkin =D Pääasia että neiti on tykännyt kassista valtavasti!
Monta vuotta vanhaa on näihin lapasiinkin käytetty lanka. Novitan Jengaa on jäänyt pyörimään pari kerää nurkkiin. 5mm puikoilla tehty ja aikaa meni todella vähän. Lapaset on heti parin käytön jälkeen hieman nuhjuisen näköiset. Ei siis todellakaan ole lapasille tarkoitettu lanka, mutta minuahan se ei haittaa =)
Peukalon tein kiilana (vai miksi sitä nyt sanotaankaan). Laitoin peukalon ihan keskelle sivutaitosta, mikä ei ollut hyvä. Hyvää siinä on se, että ei tarvitse katsoa kumpi lapanen kuuluu kumpaan käteen. Huonoa on se, että kämmenen kärki kääntyy hieman vinoon suhteessa käteen. Peukalo olisi siis pitänyt sijoittaa edes yhden silmukan verran kämmenen puolelle. Värityksestä tykkään, pirteän keväinen.
Jouluksi tein kummipojalleni sukat. Tietenki ne oli PIENET. Onneksi huomasin sen ennen kuin laitoin pakettiin. En tosin kerennyt tehdä uusia tilalle... Sain vasta pääteltyä sukat ja tässä ne nyt sitten on. Seiskaveikkaa lankana. Ja tämäkin lanka on marinoitunut jonkin aikaa laatikossa =) Muuttuukohan ne jotenkin paremmiksi kun kaikki tahtoo jäädä hautumaan =D 

Pari tiskirättiä valmistui jostakin bambulangasta. Vyöte meni hukkaan, joten ei mitään käsitystä minkä lankaa tämä on. Sydänkuvioisen ohjeen nappasin täältä . Pienempi on ihan omasta päästä tikutellen.  Olen jo ehkä vuosi sitten tehnyt ensimmäisen rätin ja käyttöön otin sen vasta useita kuukausia myöhemmin... Halusin tehdä sen, kun buumi tuntui olevan yllä, mutta käyttöön en "uskaltanut" ottaa. Epäusko sen toimivuuteen ja hajuttomuuteen oli voimakas. Voi tyhmä minä! Nää rätit on oikeesti hyviä!
Miten te pesette tiskirättinne, kuinka kuumassa? Itse olen pessyt pyykkikoneessa 60 asteessa vaikka vyötteessä pesuohje 30 astetta. Olen kuullut, että jotkut keittävät astianpesukoneaineessa kattilassa, samalla kun keittävät kattilaa puhtaaksi. Eikö se aine syövytä/kuluta lankaa? Sehän on melko myrkkyä.

Ei kommentteja: