sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Lämmittimiä isoille ja pienille käsille

Kulunut talvi on ollut niin kylmä, että lisälämmikkeitä on tarvinut. Tein siskon pojalle lapaset Fabelin jämistä. Laitoin silmukkamääränkin ylös jonnekin, jotta tarvitaessa olisi helpompaa tehdä pienet lapaset. Kukas sen nyt sitten kertois mihin laitoin sen paperin missä ne maagiset numerot on? Oikein tyypillistä minulle, että kaikki on jossain hyvässä tallessa :-)

Lapaset on tehty 1½-vuotiaalle. Kasvuvaraa ei ole, mutta kinttaiden alla ei kovin isoja lapasia voi edes pitääkään. Itseasiassa, kun vein lapaset pojalle päiväkotiin, antoi hoitaja palautetta että tällaiset lapaset on hyvät kinttaiden alla. Pojalla oli hyllyssä kirjoneulelapaset pitkillä varsilla. Hoitaja sanoi, että niitä on hankala tunkea kinttaiden alle ja sitten ne painaa ja puristaa.

Nämä lapaset on tehty iltaelokuvan aikana kummipojalle. Kummipojan äiti mainitsi, että poika tarvisi lapaset jotka on käyttöön pelkistään, ei siis kinttaiden alle. Lankana lapasissa Seiska veikka ja Jussi tai Sukkis-lanka. Lapaset tehty myös jämälangoista. Varret tein pidemmät jotta lumi pysyisi poissa ranteista.

Pienten lapaset on oikein oiva tapa kuluttaa kerän loppuja. Värejä voi yhdistellä ihan miltä itsestä tuntuu. Olen jopa miettinyt, että nyt olis hyvä aika alkaa tekemään ensi joulun lahjoja. Onko teillä tapana alkaa miettimään ja tekemään näin hyvissä ajoin joululahjoja?

Taivastelin jonkin aikaa sitten ystävälleni, että mitähän sitä neuloisi. Mitään isompaa en jaksa enkä halua tehdä, mutta jotain on pakko saada kuitenkin neuloa. Ystäväni sanoi, että hänelle voit tehdä ihan mitä vaan, hän ottaa kaiken vastaan :-) Ystäväni arvostaa itse tehtyjä asioita. Annoin hänelle Rinsessa-kämmekkäät
Lankana kämmekkäissä Jussi tai Sukkis-lankaa. Vyöte ei ollut paikoillaan. Nyt on jäänyt punnitseminenkin kokonaan pois näistä neuletöistä.
Sain tehtyä vihdoin ja viimein mieheni pyytämät pitkävartiset huovutetut lapaset. Lankana lapasissa Novitan Huopanen. Lankaa meni kerä per lapanen.
Harmi, kun en muistanut ottaa kuvaa ennen huovutusta. Lapanen oli minun koko käsivarren kokoinen. Olkapään päälle meni lapasen suu. Lapsilla oli hauskaa kun lapanen oli niin iso. Mieheni toivoi lapasen olevan ranteen kohdalta hieman kapeampi. Tein lapasen vyötteessä olevan ohjeen mukaan miehen ja naisen kokoa yhdistellen, lisäksi pidensin varren pituutta. Ranteessa oleva leveys on naisen silmukkamäärillä. Lapanen onkin paremmin istuva kuin vertaa aiemmin tehtyjä lapasia. Teen kyllä jatkossakin ranteen hieman kapeammaksi vaikka olisi lyhytvartinenkin.


Ei kommentteja: