keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Lankaostoksia ja neulottua

Kävin viime keväänä Turussa ja sieltä tarttui mukaan pari kerää Fabelia, kun sitä ei täällä meidän paikkakunnalla myydä. Paikallisista kaupoista on löytynyt: vihreää Pirkka-lankaa, sinistä Red Heart Denver-lankaa, tummanvihreää lankaa(josta en nyt osaa sanoa mitä se on. Kerät on jossain tuolla toisten lankojen joukossa...) ja ruskean sävyinen Katia-lanka. Miksi ihmeessä ihmisen pitää ostaa aina lisää lankaa, kun entisistäkään ei ole "päässyt eroon"... Niitä on vaan pakko saada :-D Olis kyllä kiva joskus tehdä lista mitä lankoja on ja kuinka paljon. Niitä tuppaa löytymään aina millon mistäkin: mullako on tämmöstäki...? Heh :-)
Fabelista tuli ihanat Karamellisukat, niin kuin meillä niitä nyt kutsutaan. Kerrankin sihtasin raidoituksen kohdalleen. Yleensä teen sukat ja lapaset suoraan kerältä tulevalta langalta sen tarkemmin katsomatta värin vaihtoa.

Kärkikavennuksen ohjeen otin kirjasta Sukkasillaan. Kärkikavennus on nimeltään Tähtikavennus. Valitettavasti kavennuksen kuviosta ei saa selvää kun on väriä vaihtava lanka. Istuu hyvin neidin jalassa.


Neiti on tykännyt sukista, koska nämä ovat ensimmäiset ohuet villasukat. Näitä voi pitää ns. pitosukkina. Ja luistimiin ja monoihin menee helpommin.

Puikkokoko oli 2,5mm. Langan menekistä en osaa sanoa muuta kuin reilusti vajaa kerä per sukka. Yritän muistaa punnita sukat jossain vaiheessa.

Uusi lankatuttavuus minulle: Pirkanmaan Kotityön Pirkkalanka. Ostaessani lankaa tiesin tekeväni huivin, mutta ohjeesta ei ollut silloin vielä hajuakaan. Ihastuin langan kauniin vihreän sävyyn. Valitettavasti kuvat ei näytä ihan oikein. Keskimmäinen kuva voisi olla lähimmäs sävyä.

Netistä löytyi ihana ohje Citron shawl . Värikin sattui sattumalta melkein sama, joten näin "valmiina" oman työni. Paitsi, että neulomisjälkeni ei ole yhtä tasaista ja lisäykset ilman reikiä on vaikea toteutus minulle, vaikka kuinka ohjeesta teenkin.

Lankaa meni huiviin 100gr. Puikkokoosta ei muistikuvaa, koska huivin olen tehnyt jo viime kesänä. Lanka on minulle liian kutiavaa, mutta ajattelin kärsiä sen hetken kun huivia käytän. Eihän tätä nyt voi jättää vain kaappiin lojumaan. Eihän?

Ei kommentteja: